Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Τελωνειακοί περιορισμοί

Βρίσκεστε στο εξωτερικό και θέλετε να αγοράσετε καπνά κτλ. Τί ποσότητα μπορείτε να πάρετε μαζί σας στην Ελλάδα;
Βρείτε παρακάτω τα όρια για αφορολόγητες αγορές που ισχύουν ανά χώρα. Εάν τα όρια αυτά ξεπεραστούν υπάρχει περίπτωση να σας ζητηθεί να καταβάλετε τη φορολογική διαφορά που προκύπτει φτάνοντας στη χώρα προορισμού σας.



Εάν ταξιδεύετε από χώρα εντός της Ε.Ε., δεν υπάρχει όριο στον αριθμό ή στην αξία των προϊόντων που μπορείτε να εισάγετε, με την προϋπόθεση ότι τα προϊόντα προορίζονται για προσωπική κατανάλωση. Ειδικά για προϊόντα καπνού και αλκοολούχα ποτά οι κάτωθι ποσότητες λαμβάνονται ως κριτήριο για την απόδειξη ότι τα εν λόγω προϊόντα προορίζονται για προσωπική κατανάλωση:

800 τσιγάρα ή 200 πούρα ή 400 πουράκια ή 1kg  καπνός
10 λίτρα αλκοολούχων ποτών (με αλκοολικό βαθμό άνω του 22%), 20 λίτρα αλκοολούχων ποτών (με αλκοολικό βαθμό κάτω του 22%), 90L οίνου και 110L  μπύρας.


Εάν έρχεστε από χώρα εκτός της Ε.Ε., τα ακόλουθα προϊόντα δύνανται να εισαχθούν στην Ελλάδα από επιβάτες άνω των 17 ετών.

200 τσιγάρα ή 50 πούρα ή 100 πουράκια ή 250gr καπνού (εάν ταξιδεύετε αεροπορικώς)
40 τσιγάρα ή 20 πουράκια ή 10 πούρα ή 50gr  καπνού (εάν ταξιδεύετε με οποιοδήποτε άλλο μέσο).
1L αλκοολούχων ποτών με αλκοολικό βαθμό άνω του 22% ή 2L αλκοολούχων ποτών με αλκοολικό βαθμό κάτω του 22%.
4L κρασιού
16L μπύρας
Δώρα αξίας έως 430 ευρώ εάν ταξιδεύετε διά θαλάσσης ή αέρος ή €300 εάν ταξιδεύετε με οποιοδήποτε άλλο μέσο (τα ποσά μειώνονται στα €150 για παιδιά κάτω των 15 ετών).
Απαγορευμένες εισαγωγές
Η εισαγωγή χώματος (καθώς και φυτών) και συγκεκριμένων ζώων υπόκειται σε περιορισμούς. Η εισαγωγή κρέατος, προϊόντων κρέατος, γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων από χώρες εκτός της Ε.Ε. υπόκειται επίσης σε περιορισμούς. Όπλα, εκρηκτικά και φάρμακα υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους.

Απαγορευμένες εξαγωγές
Η εξαγωγή αρχαιοτήτων απαγορεύεται χωρίς την ρητή άδεια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Αθηνών. Οι παραβάτες διώκονται ποινικά.

Πηγή: https://www.dutyfreeshops.gr/gr/custom-allowances

4 σχόλια:

  1. Παιδιά, τι γίνεται τώρα όμως με την αγορά πίπας από Αγγλία? Στους πίνακες των ΕΛΤΑ οι πληροφορίες είναι αντιφατικές...οκ μέχρι 22 ευρώ αφορολόγητο, μέχρι 150, 15 ευρώ για εκτελωνισμό. Τι γίνεται όμως με τα 45 που αναφέρονται? Αν τελικά παραγγείλω μια falcon που κάνει περίπου 37 με τα ταχυδρομικά (φοβερή τιμή και ποικιλία) θα πάει με τους φόρους στα 60?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I like this pipe very much, did you buy it from this website www.muxiang.shop

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. We love life very much, my favorite things are smoking pipe and wooden dugout one hitter, nice to meet you guys! www.muxiang.shop

    ΑπάντησηΔιαγραφή