Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Η πρώτη φορα


…τελειώνοντας το πρώτο μπωλ…Τίποτα. Ούτε γεύση , ούτε επίγευση, ούτε τίποτα. Μόνο σκέψη για το τι έκανα λάθος.
Μετά από τις δραματικές πρώτες γραμμές επιτρέψτε μου να συστηθώ. Ονομάζομαι Αντώνης, δεν καπνίζω τίποτα και δεν έχω καπνίσει ποτέ.
Μα θα μου πεις εύλογα, τι κάνεις εδώ; Η απάντηση είναι ότι γοητεύτηκα από τα καπνικά προϊόντα μέσω των πούρων.
Περιστασιακά, μου αρέσει να απολαμβάνω τα εξαιρετικά αρώματα ενός κουβανικού , κατά βάσει, πούρου. Έτσι, είπα, μιας και είναι κοντά αυτά τα δύο ( στο κεφάλι μου τουλάχιστον) να κάνω τη μετάβαση στον μαγικό κόσμο την καπνοσύριγγας.
Έβαλα τη παραγγελία και μαζί με το συνταξειδευτή στο κόσμο των αρωμάτων Χρήστο, πήραμε μια churchwarden mini άφιλτρη από το Δανεζικο πιπομάγαζο. Η επιλογή μια τέτοιας πίπας για πρώτη ήταν ένα στοίχημα, καθώς ήξερα ότι για αρχή θα είναι δύσκολη. Για καπνό ένας Scandinavic Vanilia , πολύ υγρός, όμως αρκετά mild για τον αρχάριο καπνιστή.
Το σακουλάκι ανοίχτηκε , η απαραίτητη ποσότητα καπνού βγήκε στο πιάτο να φύγει η περιττή υγρασία και το μπολάκι γέμισε. Πρώτο πάτημα απαλό. Δεύτερο πάτημα λιγάκι δυνατότερο. Τρίτο πάτημα καλό πάτημα και γύρισμα να γεμίσει σωστά. Όλα έτοιμα! Επιστόμιο στο στόμα. Αναπτήρας στο μπολ. Εισπνοή, εκπνοή, εισπνοή, εκπνοή… Πάτημα με το εργαλειάκι. Ξανά … Εισπνοή, εκπνοή… κακό άναμμά. Αναπτήρας και η διαδικασία από την αρχή. Ακόμα δεν έρθει γεύση σωστή, πόσο μάλλον η βανίλια.
Το να τη κρατήσω αναμμένη μου ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Το τράβηγμα κακό. Οι αναπνοές μου περίεργες .Μπουρμπουλήθρες σχεδόν από την αρχή…τελειώνοντας το πρώτο μπωλ…Τίποτα. Ούτε γεύση , ούτε επίγευση, ούτε τίποτα. Μόνο σκέψη για το τι έκανα λάθος.
Για όσο κράτησε το κάπνισμα, περίπου μισή ώρα, ήταν καλά.  Υπήρχαν οι στιγμές πού ήταν νοστιμη η αίσθηση στο στόμα.Ήταν ένα είδους διαλογισμού. Γνωρίζω για τη καμπύλη μάθησης , που απαιτεί το καλό κάπνισμα. Είμαι στο πρώτο στάδιο ακόμα. Στα σχέδια υπάρχει και η αγορά μίας κανονικής για να πάω στο επόμενο στάδιο. Να γίνει αβίαστο, χωρίς σκέψη. Να καταλάβω την κανονική  καπνιστική εμπειρία.
Αγάπη και ηρεμία μέχρι το επόμενο κάπνισμα!

Υ.Γ: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη της κοινότητας , για την ευγένεια τους και για το χρόνο που σπαταλάνε να κάνουν βίντεο κτλπ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου