Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Να μάθεις να διαβάζεις τα σημάδια, που η ζωή σου στέλνει.

Η σχέση μου με το κάπνισμα είναι σαν να πηγαίνεις με βάρκα αντίθετα στο ρεύμα. Ξεκινησα  στα 17 θέλοντας να πλησιάσω τον πρωτο μου έρωτα (ναι αργησα λίγο), αυτο που μου έμεινε είναι ένα τελειωμένο πακέτο camel ουτε καν ο αναπτήρας, έφυγε και δεν μου άφησε ούτε τον αναπτήρα.

  Από τότε πάντα είχα ένα πακέτο στην τσέπη. Αν με ρωτήσεις αν κάπνιζα ή αν καπνίζω;
Θα σου πω όχι, άλλα είναι μια ευκαιρία να πιάσεις κουβέντα, μέχρι που σαν να ήθελα να δεθεί με το παρελθόν μου πήρα ένα πακέτο καρέλια κασετίνα άφιλτρο. 'Οταν το άνοιξα έβαλα τα κλάματα μύριζε Παππού, ο παππούς μου κάπνιζε 3 πακέτα καρέλια και όχι δεν πέθανε από καρκίνο ούτε από το τσιγάρο (Αυτο είναι μια άλλη κουβέντα θα τα πούμε σε άλλο άρθρο).

 Μετα ήρθαν τα πουρακια απο σοκολατένια, μέχρι συνταγές ταξιδιάρικες απο Ονδούρα. 
Ενώ ψαχνόμουν με πούρα και πουράκια η πίπα ήταν διπλα μου εκει σκονισμένη στο σερβάν τότε κατάλαβα αυτό που έλεγε ο Μαύρος Δάσκαλος στον Κραμπάτ  εκεί στον σκοτεινο μύλο (Κραμπάτ, Ότφριντ Πρόισλερ εκδόσεις Ιανος) “Να μάθεις να διαβάζεις τα σημάδια που η ζωή σου στέλνει”.

Έτσι  πήρα την πιπα  έβαλα διστακτικα ένα καπνο και δεν καταλαβα τίποτα  εκτός από ένα καλό κάψιμο στο λαιμό, είχα όμως επιμονή άνοιξα το ιντερνετ και έψαξα για Ελληνες  που  ήξεραν  για το κάπνισμα της πίπας. Στην αρχή ήταν ο Πέτρος μετα βρήκα τον Γιώργο μετα ο Μάριος, ο Γιάννης, ο Πετράν, ο Ευθύμης, ώ τι κόσμος και ντουνιάς μαμά.

Κάπου εκεί  ξεκινάει ένα ταξίδι που εμένα με κάνει καλύτερο άνθρωπο, γιατι αδερφέ (μου επιτρέπεις να σε λέω αδερφέ; Το αναγνώστης δεν μου κολλάει). Την καπνοσύριγγα όταν την πιάσεις στα χέρια σου πρέπει να είσαι ήρεμος αργός, να πιάσεις τον καπνό να τον μυρίσεις. Μετα να τον πιάσεις στα χέρια σου να γεμίσεις την πιπα και μετα να την ανάψεις σιγά στην κορυφή να πάρεις ανάσα και να παίξεις με τον καπνό αργά. Ανάσα Ανάσα θα γευτείς  την γλύκα του καπνού. Αν βιαστείς θα ακούσεις το γουργουρισμα της πίπας θα ζεσταθεί.

Κάπως έτσι  είναι και οι σχέσεις με τους ανθρώπους που αγαπάς. Πρέπει να τους αγγιζεις στοργικά απαλά οπως τον καπνό, να είσαι υπομονετικός μη τους πιέζεις, οπως τον καπνο στην πιπα. Απαλά και χαλαρα να τους χαϊδεύεις όπως η φλόγα τον καπνό στην πίπα προσεκτικα μη χαλάσεις το χείλος της πίπας. Ετσι θα χτιστει το κεικ, η βάση που ότι καπνος και να μπει  θα υπάρχει το κεικ-δύναμη που θα προστατέψει την σχέση-καπνοσύριγγα σου.

Οχι δεν είμαι καπνιστής, είμαι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να γίνει καλύτερος, μαθαίνοντας να διαβάζω τα σημάδια που μου στέλνει η ζωή.

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετικός ,εκφραστικοτατος...
    Έτσι ακριβώς νιώθω κι εγω οταν αναβω μια πίπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή