Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Απο εδώ ξεκίνησαν όλα.

Επισκέφτηκα ξανά το πάρκο δάσος, το μέρος που φιλοξένησε ούκ ολίγες φορές εμένα και τις συνήθειές μου. Περίπατος, ποδήλατο, κάπνισμα πίπας, κάποια οικογενειακά πίκ νίκ με φίλους. Αυτή την φορά ήμουν μόνος χωρίς την πίπα
μου, χωρίς περαστικούς τριγύρω και χωρίς τις αλεπούδες που αραιά και πού συναντούσα.

Όλα αυτά τα έξι χρόνια που έζησα σε αυτή την γειτονιά, μου χάρισαν μιά παλέτα συναισθημάτων, που σήμερα μπροστά στην επικείμενη στέρηση όλων αυτών νιώθω μία πίκρα. Σάν αυτή που νιώθει κάποιος σε εναν αποχωρισμό. Σάν ένα παιδί που τελειώνουν οι καλοκαιρινές του διακοπές. Σάν κάποιον που έχει ζήσει έξι χρόνια σε ένα λιμάνι, αλλα τώρα πρέπει να το αφήσει πίσω και να ανοίξει πανιά για κάποιον άλλο άγνωστο προορισμό, έχοντας μισοάδεια αμπάρια.

Κάπου εδώ ανάμεσα στα δέντρα ήταν το σκηνικό για αρκετά απο τα πρώτα μου βίντεο που γυρίστηκαν εδώ πέρυσι, επίσης φθινόπωρο. Τα πρώτα βίντεο που απλώς τα γύρισα, τα ανέβασα, μή έχοντας κανένα στόχο, χωρίς να απευθύνομαι σε κανένα συγκεκριμένο κοινό. Απλώς νιώθοντας την ανάγκη να το κάνω. Πές το "ψυχοθεραπεία", πές το μοναξιά του μετανάστη, πές το εκτόνωση απο την καθημερινότητα ή όπως αλλιώς θές.

Εδώ λοιπόν γυρίστηκαν κάποια απο τα πρώτα μου βίντεο, και "η γέννηση της ιδεάς". Και για να είμαι ειλικρινής δέν το είχα συνειδητοποιήσει, μέχρι που ανέβασα τις προάλλες στο instagram μερικές φωτογραφίες του φθινοπωρινού τοπίου. Και διάβασα ένα σχόλιο του συγκαπνιστή μας Αντώνη Αβραμίδη κάτω απο τις φωτογραφίες που έγραφε “Απο εδώ ξεκίνησαν όλα...”

2 σχόλια:

  1. Φίλε Γιώργο μπορεί σε πολλά λιμάνια να έχουμε αράξει στη ζωή μας, μα κάποιο από αυτά είναι ξεχωριστό! Και δεν υπάρχει τρόπος να το εξηγήσει κανείς γι αυτό κι έχει κάποια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας και στη σκέψη μας! Σου εύχομαι καλοτάξιδη η νέα σου προσπάθεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Γιώργο είπες πολλά γράφοντας λίγα!
    Όλη μας η ζωή είναι ένα ταξίδι αναζητώντας την Ιθάκη που θα μας δώσει την ομορφιά της γαλήνης και της πραγματικής ψυχικής ηρεμίας!
    Ευτυχώς που εμείς οι μοναχικοί αναζητητές της ζωής έχουμε και ένα καλό φίλο που μας συντροφεύει! Τον καπνό μέσα στην πίπα!
    Προς αναζήτησή λοιπόν του καλού καπνού! Καλή δύναμη φίλε!
    Μια μικρή αφιέρωση επειδή φαίνεται να είσαι μια καλή ψυχή!
    https://youtu.be/UAbzlj3nf4E

    ΑπάντησηΔιαγραφή